Whiplash na Ice Bucket Challenge

Een whiplash ontstaat doordat het hoofd een forse slingerbeweging maakt van voor naar achter. Daarbij kunnen nekspieren en –zenuwen beschadigd raken. In veruit de meeste gevallen is een verkeersongeval de oorzaak van een whiplash. Maar ook door andere ongelukken kan een whiplash ontstaan. Amanda Davey uit Engeland liep door een wel heel bijzondere oorzaak een whiplash op.

Oorzaak whiplash

De 40-jarige Engelse liet zich door haar moeder bedelven onder een lading ijswater en moest haar actie met een bezoek aan het ziekenhuis bekopen. Nadat het water over haar heen was gegooid, gleed ze uit en viel ze op haar hoofd. Later in het ziekenhuis bleek dat ze een whiplash had opgelopen.

Behandeling whiplash

Een whiplash kan het best behandeld worden door te blijven bewegen, op een verantwoorde manier. Op die manier wordt het risico op chronisch klachten na de whiplash verkleind. Bovendien is een multidisciplinaire aanpak aan te raden. Dit is een aanpak waarbij de whiplash vanuit verschillende invalshoeken wordt bekeken en behandeld. Denk aan een neuroloog, psycholoog, fysiotherapeut, revalidatiearts en ergotherapeut.

Letselschade whiplash

Als het nekletsel door iemand anders werd veroorzaakt, is het mogelijk letselschade te claimen. Het kan namelijk gebeuren dat u door het ongeval minder inkomsten heeft, terwijl u meer kosten maakt. Bij nekletsel door een auto-ongeluk heeft u meestal recht op gratis juridische bijstand bij het claimen van letselschade. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier aan de rechterzijde in.

En Amanda Davey? Haar whiplashklachten zijn na een tijdje geheel verdwenen. Ze zou de Ice Bucket Challenge zo weer doen, maar dan wel zonder val en whiplash.

http://www.hln.be/hln/nl/31522/Ice-Bucket-Challenge/article/detail/2029033/2014/09/04/Britse-vrouw-breekt-bijna-nek-na-Ice-Bucket-Challenge.dhtml

 

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *