Chronische whiplash

Gelukkig leidt een whiplash niet altijd tot chronische klachten. In de meeste gevallen zijn de klachten binnen drie maanden verdwenen. Als de klachten langer aanhouden, wordt dit een chronische whiplash genoemd. Over deze vervelende aandoening is helaas nog weinig bekend.

Chronisch-whiplash-syndroom

Een chronische whiplash wordt ook wel chronisch-whiplash-syndroom genoemd. De mensen die hieraan lijden hebben zij na een periode langer dan drie maanden na het ongeval nog steeds last van klachten. Het gevolg hiervan is dat de dagelijkse activiteiten van het slachtoffer ernstig beperkt kunnen zijn.

Symptomen chronische whiplash

Mensen met een chronische whiplash krijgen vaak weinig begrip uit hun omgeving. De huisarts vindt dat het allemaal maar ‘tussen de oren’ zit en vrienden en familie vinden dat het genezingsproces nu wel lang genoeg geduurd heeft. Dit is voor de whiplashpatiënt erg vervelend, want hij heeft wel degelijk veel klachten, zoals:

 • nek- of hoofdpijn
 • uitstralende pijn in armen
 • vermoeidheid
 • concentratiestoornis
 • verhoogde prikkelbaarheid
 • emotionele veranderingen

Onbegrip van de omgeving kan ervoor zorgen dat een patiënt zich afgezonderd of somber gaat voelen. Dit komt het herstel niet ten goede.

Behandeling chronische whiplash

Omdat de klachten bij een chronische whiplash bij iedereen anders zijn, is er ook niet één duidelijke behandeling voor een chronische whiplash. Meestal zullen verschillende behandelingen gecombineerd worden, afhankelijk van de klachten. Doel van de behandeling van een chronische whiplash is vaak leren omgaan met de beperkingen en alle moeilijkheden die daarbij komen kijken. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden uit de volgende behandelingen:

 • pijntherapie
 • psychotherapie
 • fysiotherapie
 • ergotherapie
 • manuele therapie
 • chiropractie

Kosten whiplash claimen

Als een ander schuldig is aan het ontstaan van uw whiplash, kunt u uw letselschade op deze veroorzaker verhalen. Vereist is dat de veroorzaker juridisch aansprakelijk is. De aansprakelijkheidsstelling kan ook als het ongeval enkele maanden, of zelfs jaren geleden plaatsvond. De verjaringstermijn bedraagt vijf jaar. Heeft het ongeval langer dan vijf jaar plaatsgevonden, dan kunt u in principe uw schade niet meer verhalen.

Kosteloze rechtsbijstand chronische whiplash

Door de chronische whiplash kunt u niet meer alle dingen doen die u wilt. U wilt uw kostbare energie dus al helemaal niet besteden aan juridisch getouwtrek over uw letselschadeclaim. Schakel daarom een professionele letselschade-expert in, die het gehele schadetraject uit uw handen kan nemen.
B&O Letselschade is zo’n letselschade-expert. Dit landelijk opererende kantoor bestaat uit letselschadejuristen en -experts met jarenlange ervaring. Zij kunnen u voorzien van de beste rechtsbijstand. Voor de kosten hoeft u overigens niet bang te zijn. In de meeste gevallen zal de tegenpartij deze moeten betalen.

Meer informatie over kosteloze rechtsbijstand bij een chronische whiplash? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Gepost op