Behandelmethodes whiplash

Een whiplash kan ontstaan door verschillende oorzaken. Bijna de helft van alle ongevallen wordt veroorzaakt door bumperkleven met als gevolg een kop-staartbotsing. Whiplash is een veel voorkomend letsel bij dit soort aanrijdingen. Wat moet u doen bij een vermoeden van whiplash na een aanrijding en welke behandelmethodes zijn er mogelijk?

Medische en juridische hulp bij whiplash

Indien u van achteren bent aangereden en u heeft last van uw nek of rug, dan is het zaak dat u snel handelt. Neemt u zo spoedig mogelijk contact op met uw (huis)arts om de diagnose whiplash vast te laten stellen. Om vervolgens alle kosten die u maakt te kunnen verhalen, kunt u het beste kort na het ongeval een letselschade jurist inschakelen. Onze ervaren letselschade juristen claimen geheel kosteloos een zo hoog mogelijke schadevergoeding en nemen u alle juridische zorgen uit handen.

Whiplash klachten na een aanrijding

Tijdens een aanrijding hebben uw hoofd en nek een zwiepende beweging gemaakt en u heeft daar klachten aan overgehouden. In het dagelijkse leven ondervindt u hier hinder van. Deze whiplash klachten kunnen nog wel even aanhouden tot u volledig hersteld bent en daarom is het belangrijk dat u de juiste behandelmethode ondergaat. Zo herstelt u sneller en voorkomt u verdere lichamelijke schade. Direct na het ongeval zal uw nek onderzocht worden door een arts. Ook voor medici is het echter vaak moeilijk om beschadigingen te traceren. In de praktijk zal moeten blijken of de aanrijding inderdaad een whiplashsyndroom heeft veroorzaakt.

Nadere informatie over whiplash klachten

Behandeling whiplash

Er zijn geen behandelingen van whiplash bekend waarvan het succes herhaaldelijk wetenschappelijk is bewezen. We moeten dus helaas concluderen dat er geen behandeling is die zal leiden tot volledige genezing van whiplash. Wel kunt u uw klachten verkleinen door na de aanrijding zo veel mogelijk actief te blijven.

Na de aanrijding doet u er goed aan om de eerste dagen met enige regelmaat uw nek voorzichtig te bewegen, tot het punt waarop dat pijn gaat doen. Actief bewegen vermindert de kans op chronische whiplash. De klachten zelf kunnen enigszins verlicht worden door een combinatie van oefeningen en rust. De eerste dagen is het ook geen probleem om, in overleg met uw huisarts, pijnstillers als paracetamol te gebruiken. Na een aantal dagen kunt u uw activiteiten langzaam uit gaan breiden, maar doet u de eerste weken wel rustig aan. Uiteraard zijn dit algemene adviezen en wij adviseren u altijd bovenstaande te overleggen met uw arts.

Behandelaars whiplash

In veel gevallen zal uw huisarts u doorverwijzen naar een fysiotherapeut die u kan helpen een goede lichaamshouding aan te nemen. Daarnaast kan hij u hulp bieden bij het afstemmen van uw dagelijkse activiteiten op de belastbaarheid van uw nek en hoofd. Ook zijn er goede berichten over zogenaamde multidisciplinaire behandeling. Hierbij werken verschillende disciplines, zoals bijvoorbeeld neuroloog, psycholoog, fysiotherapeut en revalidatiearts, samen aan de oplossing voor uw fysieke klachten, maar ook voor de eventuele geestelijke gevolgen van uw whiplash.

Nadere informatie over behandeling van whiplash

Letselschade jurist bij whiplash

Als u een whiplash heeft opgelopen door een aanrijding heeft u veel pijn. Het is erg belangrijk dat u zich op uw herstel richt en voldoende rust neemt. De juridische rompslomp en de te vorderen schadevergoeding kan u geheel uit handen worden genomen door onze ervaren letselschade juristen. Zij zorgen voor een zo hoog mogelijke schadevergoeding voor al uw onkosten, mogelijk inclusief smartengeld, en doen dit geheel kosteloos. De aansprakelijke partij dient namelijk ook uw juridische kosten te vergoeden. Neemt u contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

Gepost op

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *