Intensieve behandeling whiplash net zo effectief als eenmalig consult

We hebben graag zelf de touwtjes in handen. Als we ziek zijn gebruiken we grootmoeder’s tips om zo snel mogelijk weer op de been te komen: stomen met tijm, slapen met een ui of kauwen op rauwe knoflook. Alhoewel de werking nooit is bewezen, geeft het wel een gevoel van invloed te hebben op het herstel. En dat is fijn. Bovendien, baadt het niet, dan schaadt het niet. Toch? In het geval van griep geldt dat zeker. Maar wat als de klachten vele malen erger zijn, zoals bij een whiplash?

Wetenschappelijk onderzoek behandeling whiplash

Met intensieve therapieën bij een fysiotherapeut proberen whiplashslachtoffers hun herstel te bevorderen. Naast veel tijd en energie kost dat bakken met geld. En dat is onnodig, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek. Intensieve fysiotherapie blijkt namelijk bij een whiplash net zo effectief te zijn als een eenmalig consult bij een fysiotherapeut. Dat wil niet zeggen dat oefeningen helemaal niet helpen. Er zal steeds goed gekeken moeten worden naar wanneer en hoe te oefenen bij chronische whiplash klachten.

Schadevergoeding kosten

Heeft u last van chronische whiplash? Laat u goed voorlichten en vertrouw niet klakkeloos op grootmoeder’s middeltjes of zomaar intensieve therapieën. Mocht u medische kosten maken, neem dan contact met op met BO Letselschade om te bezien of u recht heeft op letselschadevergoeding.

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *