Schadevergoeding claimen voor letselschade whiplash

Schadevergoeding claimen whiplashIemand anders veroorzaakte een ongeval waardoor u een whiplash opliep. U moet veel behandelingen ondergaan en de kosten lopen al snel op. Bovendien bent u wellicht op uw salaris gekort, of zit u in de Ziektewet. Het is een heel gepuzzel om elke maand rond te komen. Er is goed nieuws: als iemand anders aansprakelijk is voor uw whiplash, kunt u letselschade claimen.

Rechtsbijstand whiplash

Omdat een schadevergoeding nogal kan oplopen – zeker bij chronische klachten – is het aan te raden gespecialiseerde rechtsbijstand in te schakelen. Alleen op die manier krijgt u de juiste juridische hulp en verhoogt u uw kansen op een correcte schadevergoeding.

Een letselschadespecialist kan u helpen bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. U heeft namelijk alleen recht op schadevergoeding als de andere partij juridisch aansprakelijk is. Dat wil zeggen dat uw whiplash te wijten is aan de schuld van iemand anders. Denk bijvoorbeeld aan een automobilist die u van achteren aanreed. U dient uw verhaal te onderbouwen met bewijs, zoals rapporten van artsen, verslagen van specialisten, foto’s, facturen etc.

Hoogte letselschadevergoeding whiplash

De hoogte van de ‘whiplashvergoeding’ is niet te vatten in enkele vuistregels. Elk geval is anders. Uit de praktijk blijkt wel dat het schadevergoedingstraject erg complex is en meestal lang duurt. Vooral bij whiplash-zaken kan de verzekeraar van de tegenpartij (die uiteindelijk de schadevergoeding zal moeten betalen) dwars liggen. Dit komt doordat verzekeraars een whiplash niet erkennen als letselschade, zeker niet als de whiplash klachten chronisch van aard zijn. Het is dus belangrijk dat u een belangenbehartiger heeft die de verzekeringswereld kent en opkomt voor uw belangen.

Posten letselschadevergoeding whiplash

De aansprakelijke veroorzaker moet uw financiële en geestelijke letselschade vergoeden. Hij is immers schuldig aan uw ongeval. In principe zal onder andere voor vergoeding in aanmerking komen:

  • medische kosten
  • kosten voor huishoudelijke hulp
  • smartengeld
  • gemiste inkomsten
  • kosten voor rechtsbijstand

Keurmerk  van he Register Letselschade

Letselschadekantoor B&O Letselschade is specialist op het gebied van letselschade door whiplash. De professionele letselschadejuristen en –experts kennen de verzekeringswereld en zoekt voor u naar de meest rechtvaardige en passende oplossing. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u een realistisch beeld geven over wat u kunt verwachten. Dit voorkomt teleurstelling achteraf. Ons kantoor draagt het keurmerk van het Register Letselschade, waardoor u er zeker van bent een deskundig letselschadekantoor in te schakelen. De dienstverlening van ons specialistische kantoor is in de meeste gevallen gratis. Dat komt omdat de aansprakelijke tegenpartij gehouden is ook de kosten van rechtsbijstand van het slachtoffer te vergoeden. De rekening gaat dus rechtstreeks naar de tegenpartij.

Meer weten over de gratis rechtsbijstand van B&O Letselschade bij letselschade na een whiplash? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Gepost op