Categorie: Whiplash behandeling

EMDR therapie bij whiplash

De consequenties van whiplash na een aanrijding kunnen groot zijn. Naast de lichamelijke gevolgen zijn er steeds vaker signalen dat het meemaken van een ernstig ongeval kan leiden tot psychische gevolgen van uiteenlopende aard. De nieuwe situatie die voor het slachtoffer ontstaat na het ongeluk, met fysieke en psychische klachten, kunnen belemmerend werken voor het…

Lees verder

Lees meer over:

Gepost op

Behandelmethodes whiplash

Een whiplash kan ontstaan door verschillende oorzaken. Bijna de helft van alle ongevallen wordt veroorzaakt door bumperkleven met als gevolg een kop-staartbotsing. Whiplash is een veel voorkomend letsel bij dit soort aanrijdingen. Wat moet u doen bij een vermoeden van whiplash na een aanrijding en welke behandelmethodes zijn er mogelijk? Medische en juridische hulp bij…

Lees verder

Lees meer over:

Gepost op

Hoe herken ik een whiplash?

U heeft een aanrijding met de auto gehad en u bent hierbij van achteren aangereden. Nadien heeft u veel last van uw nek, hoofd of schouders. Dat zijn erg vervelende klachten die hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid kunnen veroorzaken. U hoopt dat het niet iets blijvends is en bent in dubio of u het nader moet…

Lees verder

Lees meer over:

Gepost op

Misverstanden over whiplash

Veel mensen die whiplash letsel hebben opgelopen tijdens een auto-ongeluk voelen zich onbegrepen en niet serieus genomen. Er zijn veel misverstanden over whiplash. De pijn en andere symptomen zijn vaak niet zichtbaar voor de buitenwereld waardoor deze vaak onderschat worden. Dat gevoel hebben slachtoffers van whiplash niet alleen bij mensen in hun directe omgeving. Uitgerekend…

Lees verder

Lees meer over:

Gepost op

Whiplash na Ice Bucket Challenge

Een whiplash ontstaat doordat het hoofd een forse slingerbeweging maakt van voor naar achter. Daarbij kunnen nekspieren en –zenuwen beschadigd raken. In veruit de meeste gevallen is een verkeersongeval de oorzaak van een whiplash. Maar ook door andere ongelukken kan een whiplash ontstaan. Amanda Davey uit Engeland liep door een wel heel bijzondere oorzaak een…

Lees verder

Lees meer over:

Gepost op

Orofaciale fysiotherapie: behandeling whiplash

Behandeling whiplash: mensen met chronische whiplashklachten kunnen baat hebben hij orofaciale therapie. De bachelor-opleiding tot orofaciaal fysiotherapeut bestaat al langer, maar sinds kort is er ook een master variant. Wat is een orofaciaal therapeut? Een orofaciaal fysiotherapeut behandelt spier- en gewrichtsklachten rond het hoofd en de hals. Eigenlijk is het een fysiotherapeut, maar dan speciaal voor hoofd, nek…

Lees verder

Lees meer over:

Gepost op

Post-whiplashsyndroom

De term ‘whiplash’ slaat zowel op letsel aan de nek als op de klachten die daarna ontstaan. Een whiplash ontstaat als het hoofd met een hevige beweging naar voor en achter wordt geslingerd, bijvoorbeeld door een kopstaartbotsing. De lichamelijke klachten, zoals nekpijn en stijfheid, worden ook ‘whiplash’genoemd. Als de klachten niet binnen enkele weken zijn…

Lees verder
Gepost op

Chronische whiplash

Gelukkig leidt een whiplash niet altijd tot chronische klachten. In de meeste gevallen zijn de klachten binnen drie maanden verdwenen. Als de klachten langer aanhouden, wordt dit een chronische whiplash genoemd. Over deze vervelende aandoening is helaas nog weinig bekend. Chronisch-whiplash-syndroom Een chronische whiplash wordt ook wel chronisch-whiplash-syndroom genoemd. De mensen die hieraan lijden hebben…

Lees verder
Gepost op