Nekklachten na een ongeval

Door een ongeval heeft u nekklachten opgelopen. Uw hoofd heeft een zwaaibeweging gemaakt omdat u bijvoorbeeld betrokken was bij een kopstaartbotsing.

Whiplash

Een abrupte zwaai van uw hoofd kan leiden tot een whiplash. Uw lichaam bewoog eerst vooruit en daarna achteruit, zonder dat uw hoofd ondersteund werd. Verschillende spieren, weefsel, zenuwen en dergelijke kunnen beschadigd zijn. Een whiplash is vaak het gevolg van een onverwachte aanrijding van achteren. Andere oorzaken zijn een duik in ondiep water, het koppen van een bal, een ski-ongeval of een val van de trap. De meeste hebben na een aantal weken geen klachten meer en bijna iedereen (95%) is na een half jaar volledig klachtenvrij.

Diagnose whiplash

Laat u zo snel mogelijk na het ongeval onderzoeken door een arts. Hierdoor wordt de kans op chronische klachten kleiner. De arts zal u lichamelijk onderzoeken en u eventueel doorverwijzen naar een neuroloog. Eventueel worden röntgenfoto’s gemaakt als de kans bestaat dat u iets heeft gebroken.

Lichamelijke klachten whiplash

De symptomen na een whiplash zijn bij iedereen anders en zeer divers. Direct na het ongeval zijn de meest voorkomende klachten: hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn, tintelingen in handen of armen en misselijkheid en braken. In een latere fase kunnen meer klachten optreden, zoals vermoeidheid, concentratiestoornissen, slaapstoornissen, evenwichtsproblemen, angsten en een depressie.

Herstel whiplash

Een whiplash zal in de meeste gevallen spontaan genezen. Toch kunt u het genezingsproces positief beïnvloeden. Het beste advies is om geen slachtofferrol aan te nemen, positief te blijven denken en in beweging te blijven. U kunt – onder begeleiding van een therapeut – specifieke oefeningen doen om uw nek en schouders soepel te houden. Ook is het belangrijk goed te luisteren naar uw lichaam. Voelt iets niet goed of heeft u pijn? Ga dan niet forceren en doe het rustig aan.

Schadevergoeding whiplash

Bent u slachtoffer van een ongeval waardoor u leest heeft nekklachten? De kans is groot dat u recht heeft op letselschadevergoeding. Dit is een schadevergoeding voor onder andere de medische kosten die u moet maken. De aansprakelijke veroorzaker moet deze kosten voor u betalen. Schakel bij het claimen van letselschade deskundige rechtsbijstand in.

Kosteloze bijstand B&O Letselschade

Bij B&O Letselschade werken letselschadejuristen en -experts die veel ervaring hebben met whiplashslachtoffers. Uw belangen staan voorop en er zal alles aan gedaan worden een zo hoog mogelijke schadevergoeding te realiseren. Bang voor de kosten hoeft u niet te zijn. In de meeste gevallen is de dienstverlening van B&O Letselschade gratis. Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Gepost op